Smulpaj på musli



Ja här har ni då anledningen till att jag gjorde musli igen som ni fick receptet på i förra inlägget. Jag hade nämligen musli kvar från förra gången som jag gjorde det men jag hittade i någon bok ett förslag på att man kunde göra smulpaj på musli. Eftersom jag inte gillar när russin ingår i pajer eller andra bakverk eller så för den delen heller så valde jag då att göra en ny musli utan både russin och vårgårda ris som jag inte tyckte passade in här.

Själva pajen blev faktiskt jätte god. Jag och min pappa fick en variant med ganska lite socker och smör medans min mamma valde att lägga till lite smör och socker själv. Hennes fick en krispigare yta eftersom hon la på flytande margarin ovanpå så det såg riktigt ut som en paj. Den varianten jag åt var dock jätte god den också.

Jag valde att göra pajen i portionsformar. Det här kan man göra som man vill såklart men det var inte något riktigt recept som jag gick efter vilket gjorde det lättare att göra dem i portionsformar. Men ska man ha mycket folk på besök funkar självklart en stor form lika bra.

Den här gången så blev det att jag tog hallon och blåbär under mitt smultäcke. Men som med vilken annan paj som helst så kan man självklart här göra precis som man vill. Äpple och kanel är ju jätte gott. Man kan också bara göra på blåbär om man vill. Jordgubb, hallon och blåbär funkar också. Gör helt enkelt efter din smak. Jag valde att inte sockra bären. Jag tycker inte att det behövs med det kan man självklart också göra som man vill. Jag tog heller inte på något potatismjöl på bären, det gör man ju annars för att de ska stabilisera sig lite. Jag tyckte dock inte det behövdes i portionsformar.

Till paj tycker jag att man ska äta vaniljsås. Jag äter nästan inte paj om jag inte kan få vaniljsås till den. Sedan dränker jag även pajen i vaniljsås så det blir mer vaniljsås med paj. Om man gjorde som jag med lite socker och lite smör blev smuldegen lite torr för vissa så då kan det vara gott med något till.

Muslin som jag använde finns här.

Recept per form av muslipaj:

0,5 dl Musli
1 klick smör
1 tsk farinsocker

Valfria bär

Börja med att sätt ugnen på 175 C.
Blanda ihop musli, smör och farinsockret i en skål efter hur många personer ni är eller hur stor form som du gör i.
Smörj en eller flera former efter vad du ska göra pajen i. Lägg sedan i bären i formen. Ovanpå bären lägger du sedan musliblandningen då har gjort.
Grädda i ugnen i cirka 15 min. Den ska ha fått lite färg när den är klar.

// Emilia
Trackback
RSS 2.0