Litet tips

 
 
Hej imorgon så blir det för mig och två av mina kompisar att åka på en solsemester. Kan säga att jag längtar väldigt mycket! Vi ska åka till Marmaris, som ligger i Turkiet för er som inte vet. Kommer bli jätte skönt med en vecka ledigt för mig efter att jobbat nästan varje dag under hela sommaren.
 
Här kommer ett litet tips på vad man kan göra för att göra vanliga muffins lite roligare. Jag har tyvärr inte kvar vilka två recept på smet det var som jag blandade här så kan inte ge er receptet utan bara som lite inspiration till att man kan göra flerfärgade muffins, precis som tigerkaka. Vill man så kan man använda de recepten som finns till tigerkaka, de flesta brukar funka bara man håller koll på tiden bra själv eftersom den inte är den samma som när man bakar i en stor kakform. Så använd här ensticka och känn med i muffinsen när den är klar. Den ska precis ha blivit torr när den är klar.
 
Vill man pröva något som är svårare kan man pröva att blanda olika muffinsrecept. En som är ljus och en som är mörk eller tillsätta kakao till den ljusa smeten, vilket är det jag har gjort här, man behöver då oftast ta lite mindre mjöl för att kakan inte ska bli torr.
 
Lycka till om ni väljer att pröva er fram här!
 
// Emilia

Jordgubbssylt

 
 
Hej jag gjorde ju blåbärssylt i våras nån gång med blåbär som var kvar från förra året. I juni så gjrode jag istället jordgubbssylt. Det var nämligen så att jag stod och jobbade i Angered en dag då de sålde billiga jordgubbar så då var jag tvungen att köpa med mig så jag kunde göra sylt på dem.
 
Jag gillar inte jordgubbssylt som man köper i affären den äter jag endast så det är riktigt nödfall. Men det är mycket godaren om man gör det själv. All sylt är mycket godare om man gör den själv tycker jag och det är även så lätt att göra själv. Bara färdigköpt syltsocker och bär, det är allt man behöver. Och om man nu inte orkar plocka själv kan man ju göra som jag gjorde nu och köpa jordgubbar. Det går även bra att göra sylten på frysta bär.
 
Så pröva detta alla, ett stort tips från mig.
 
Recept jordgubbssylt:

330 g syltsocker
1000 g jordgubbar
Ev. lite vatten
 
Börja med att dela jordgubbarna i mindre delar, så stora som du vill ha dem.
Blanda ihop jordgubbarna och sockret i en kastrull.
Låt den sedan koka upp och rör om hela tiden.
När det har kokat i fem minuter, kan man ta av kastrullen från plattan och låta sylten svalna.
Häll sedan sylten i bunkar.

// Emilia

I väntan på bakning

 
 
 
 
 
 
 
Hej nu är det fortfarande lite dåligt på bakfronten men tänkte lägga upp lite bilder på hur det kan se ut när det är full fart hemma i köket. Hoppas det kan göra att jag och ni får lite inspiration att sätta igång och baka något roligt. Jag har tänk att till hösten se till att pröva några av de nyttiga varianterna av bakverk och kakor som har börjat komma fram, så kan jag se om de är goda! Har även min systers kalas att se fram mot där det ska bakas en del till så det är vad jag kan säga om framtiden just nu. Vi får alltså se vad som händer och vad jag har tid med. Så länge får ni lite länkar till några av mina favoritbloggar med bakning som tema såklart!
 
http://www.callmecupcake.se/
 
http://www.heavenlycupcake.se/
 
http://sotasaker.com/
 
// Emilia

Amerikanska kokospannkakor

 
 
 
 
Hej alla läsare och jag är verkligen jätte ledsen för att jag har varit så dålig på att komma med nya inlägg när jag ser att det är folk inne och kollar på bloggen varje dag. Men har man två jobb vara ett fulltid, det andra cirka 75% så har man inte så mycket tid över. Ska även klämma in hästar och kompisar plus andra saker som jag måste göra så tyärr hinner jag inte baka något alls då.
 
Jag hade dock kompisar över förra helgen och lagade då dessa goda amerikanska pannkakorna till dem. Skillnaden i amerikanska pannkakor är ju att det är bakpulver i dem så att de får lite höjd och blir lite större. Jag brukar inte göra det så ofta för jag gillar egentligen mer vanliga pannkakor men roligt att variera sig lite också så denna gången fick det bli dessa.
 
Jag hade björnbär och grädde till och även det klassiska att ha till amerikanska pannkakor nämligen lönnsirap, vilket jag dock inte tycker är så gott. Dagen efter blev det färska hallon på. Så gott med riktiga bär som inte är sylt för omväxlings skull.
 
Receptet är från en annan matblogg som jag brukar läsa. Jag har dock valt att ta lite mindre socker än vad som står där. Tänk även på at smörja formen ordentligt när ni gräddar dem!
 
Recept 4 personer:
 
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kokos
0,5 dl socker
5 dl mjöl
2 ägg
 
Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna. Häll sedan på mjölken och äggen.
Låt gärna smeten stå lite i kylen innan ni gräddar dem, men funkar även bra att grädda direkt om man inte har så mycket tid.
Grädda i en liten stekpanna eller i en plättstekpanna. Ha alltid smör i först och smörj om pannan inför varje ny omgång.
 
// Emilia
RSS 2.0