Muffinsträdsinvigning

 
 
 
Hej, här kommer lite bilder på muffins och cupcakes som jag bakade för ett tag sedan och var tvungen att pröva i mitt muffinsträd som jag fick i julas eller när jag fyllde år. Det som är synd med de här är ju att man inte använder som så ofta, för när bakar man massa muffins bara för att ha stående ute. Svaret är ju aldrig på den frågan. Även om man bjuder hem någon familj är de här för stora för man äter ju inte så många cupcakes eller muffins då. Det får bli på kalas som man använder dem. Snyggt blir det dock när man väl använder det!
 
Om man kollar på de här muffinsen så är de lite olika fylda i sina formar. Det gör att de blir lite olika höga, det är en sak som kan vara lite rolig att tänka på ibland. Jag skriver ju alltid att man ska ha cirka två tredjedelar men ibland tycker jag det kan vara svårt att veta exakt hur mycket det är därför blir mina muffins något varierat dock inte mycket. Jag tycker det här höjde som är precis vid kanten av formen är jätte bra för cupcakes. När det gäller bara muffins som man gör kan de dock få vara lite högre. Det ser lite godare ut tycker jag då.
 
Här finns recepten:
 
Vanligamuffins med kaksmulefrosting
 
Vanligamuffins med kakor i
 
// Emilia

Muffins med kaka i

 
 
 
Hej jag har väldigt länge velat gör muffins med hela kakor i. Jag har nämligen kollat in en amerikansk sida där de har flera recept och förslag på det här. De har dock inte blivit att jag har gjort den tidigare, det är ju så mycket annat som jag vill pröva på också och då har detta inte blivit det jag valt att göra. Jag har dock sedan innan prövat på att ha kaksmulor i muffinsen och det blev bra.
 
Man kan till dessa egentligen ha i vilken sorts kakor som man vill. Det man dock ska tänka på är att ha kakor med chokladfyllning i. De kakorna som jag hade nu var vanliga, vita eller ljusa, kakor med bara lite choklasås i. Jag tror dock det blir bättre med kakor som har lite mer fyllning i. Skulle rekommendera kakor som oreo eller ballerina kladdkaka. Jag har till det här receptet använt mitt recept för vanliga muffins.
 
Det man kan tänka på när man gör det här är att det bli någre fler muffins än när man gör vanliga. Det här är ju för att kakan i muffinsen faktiskt tar en hel del plats.
 
Recept ca 22 muffins:

225 g smör
4 ägg
2,5 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver 
2 tsk vailjsocker
 
22 st kakor med fyllning, exempel, oreo eller ballerina kladdkaka

Börja med att värma ugnen till 175 C.
Smält nu smöret.
Vispa sedan ägg och socker poröst med hjälp av en elvisp.
Tillsätt sedan det smöret och rör lite så att allt blandas.
Blanda i en annan bunke ihop de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggblandningen och rör om försiktigt med en sked.
Lägg ut muffinsformarna på muffinsplåten och lägg en kaka i varje form på botten.
Fyll muffinsformarna till två tredjedelar smet och grädda i ugnen ca 20 minuter, de ska inte vara kletiga alls när de är klara.
Låt sedan dom svalna på ett galler.

// Emilia

Vanliga muffins med kaksmulefrosting

 
Hej, när jag gjorde min systers tårta för ett tag sedan så gjorde jag en hel satts på frostingen som jag hade på tårtan och det blev då en del över. Då bestämde jag mig för att baka lite muffins till den här för den måste ju användas. Eftersom jag inte hade så många kakor kvar kunde jag inte göra den vanliga typen av muffins som jag har gjort innan till kaksmulefrostingen så blev helt vanliga muffins som fick lite frosting på sig.
 
Det som är bra med de vanliga muffinsen är att de är lätta att använda med nästan vilken typ av frosting som man känner för. De passar ihop med det mesta och de är även väldigt lätta att göra.
 
När jag gjorde kaksmulefrostingen använde jag mig av bellerina kladkaka. Det är de jag brukar använda mig av när jag bakar med den här typen av kakor. De är billigare än oreo, jag tänker ofta ganska ekonomiskt, och smakar lika bra. Nu finns det även två olika sorters ballerina kladdkaka och även ballerina marängsviss hade passat bra till den här typen av bakning.
 
Här kommer i vilket fall de båda recepten.
 
Recept vanliga muffins
 
Recept kaksmulefrosting
 
// Emilia

Morotstårta






 
 
Hej på er. Jag gjorde en tårta till min lilla systers kalas också och inte bara till henne på morgonen. Jag har precis köpt en bok som jag tyckte var väldigt fin. Jag gillar att köpa bakböcker och kokböcker med bra bilder i, bilderna är för mig nästan halva grejen för att lyckas få någon inspiration. Boken heter "Lomelinos tårtor" och är skriven av Linda Lomelino. Tårtorna är ganska varierade men mer tårtor för mig än vanliga och klassiska tårtor som jag inte gillar så mycket.
 
Den när tårtan var ivarjefall ganska lätta att göra och tog inte så jätte lång tid. Den blev även väldigt saftig och god att äta så kan verkligen rekommendera er att göra den. Det som jag kan tycka var lite för lite av var frostingen. Jag är van att ha ganska mycket frosting, fluff, grädde och liknande i mina tårtor och det var väldigt lite här i. Så jag valde här att lägga till lite frosting. För så mycket som jag vanligen brukar ha behövs inte men lite till hade varit gott.
 
Jag måste även säga att det var väldigt svårt att ta kokos på kanterna av tårtan. Jag tyckte jag fick till det ganska bra men är inte riktigt nöjd endå. Tårtan ska även i grundreceptet byggas mer på höjde. Då jag dock inte hade formar så jag kunde göra bottnar på det sättet, gjorde jag så här istället och det funkade perfekt.
 
Recept ca 10 bitar:
 
Botten:
 
150 g smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl muscadosocker, ljus, och packa måttet hårt
1 tsk vanlisocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
250 g morätter
100 g valnötter
1,5 dl äpplemos
 
Frosting:
 
150 g smör, rumsvarmt
400 g philadelphiaost
5,5 - 6 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
 
Kokos
 
Sätt först ugnen på 150 C.
Smält sedan smöret
Vispa ihop äggen, båda sockersorterna ocg vaniljsockret med en elvisp så det blir vit och poröst.
Blanda sedan i en annan bunke ihop de torra ingredienserna.
Nu ska du med en sked börja med att blanda i smöret i äggsmeten. När det är i så häller du sedan i den mjölblandningen då har gjort.
Riv sedan morötterna fin, skala självklart först!
Hacka sedan nötterna till den storlek du vill ha dem.
Häll nu i morötterna, valnötterna och äpplemoset i smeten som du har.
Smörj och bröa en form, jag använde 25 cm i diameter.
Häll i smeten i formen.
Grädda sedan kakam cirka 50 min i ugnen.
 
För frostingen börjar du att vispa samma smör och philadelphiaosten.
Sedan häller då i florsockret och vaniljsockret, vispa det här så det blir blandat.
Ställ nu in det här i kylen ett tag så den får stelna lite.
 
Dela nu botten två gånger, så vi får tre bottnar.
Lägg första delen på ett tårtfart och bre sedan på med frostingen.
Gör nu samma sak med nästa lager.
När du kommer till sista lagret lägg den bottendelen upp och ner för att tårtan ska bli finare.
Bre sedan på frosting på tårtan, både på kanterna, ovanpå och runt om. Se till att få en ganska jämn och slät yta.
Strö till sist kokos på kakan så det blir jämt och fint.
 
// Emilia

Josefins 18 års tårta

 
 
 
Hej, när min lilla syster fyller år vill hon nu mera ha tårta på sängen så det blev att jag i år för andra året fick fixa den här tårtan. Jag har som jag sagt innan bakat en enda tårta förän för exakt ett årsedan, så försöker fortfarande att exprimentera runt ganska mycket om vad som är gott. Jag har dock fastnat vid en speciell tårtbotten som jag nästan alltid använder, den blir väldigt bra och flyffig. Sedan forsöker jag även att alltid ha med någon slags fluff eftersom det är så lätt att göra. Fluff är för er som inte hört om det innan en blandning av grädd och någon sort smält choklad som blir som grädde med chokladsmak.
 
Den här tårtan blev inte en vanlig stor tårta utan jag har gjort den i en form som har en mindre diameter än vad jag brukar ha. Till den här har jag då en halv satts av det recptet som jag brukar ha på tårtbotten. Den blir då ganska hög men det blir väldigt bra. Den formen jag har är då 15 cm i diameter istället för 25 cm i diameter. Jag gjorde även så att jag i undre halvan av botten bara hade vanlig smet, i övre halvan la jag i lite kakao så det blev lite roligare och mer varierat. Jag fick dock inget bra kort på det här! I tårtan fanns även mjölkckolkad fluff, mossade jordgubbar med socker och frosting till kaksmulecupcakes. För att göra det lätt är dock alla recept omgjorda här.
 
Recept på tårtbotten

2 ägg
0,75 dl strösocker
0,4 dl vetemjöl
0,4 potatismjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
 
1 tsk kakao

Sätt ugnen på 175 C.
Börja med att skilja äggvitan och äggulan.
Ta sedan äggvitan och blanda ihop den med sockret. Vispa ihop dessa med en elvisp tills det blir ett stadigt, vitt skum.
Vänd sedan ner äggulorna i skummet och rör om försiktigt med en sked.
Blanda i en egen bunke ihop de torra ingredienserna. Och sikta sedan dessa över smeten och blada åter försiktigt så att smeten fortfarande är fluffig.
Smörj sedan en form på 15 cm i diameter med smör och kokos. Häll ner halva smeten i den här formen och andra halvan tillsätter du kakaon och rör försiktigt om innan du även häller i den chokladiga halvan. 
Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Här kan du använda en potatis sticka och känna om den är klar, den ska nämligen vara helt torr.
 
 
Recept på fluff
 
3 dl visprädde
150 g mjölkchoklad
Värm här upp grädden, den ska dock ej koka. Lägg sedan ner bitar av mjölkchokladen i den varma grädden och se till att den smälter. Se sedan till att allt blandar sig bra.
Låt den nu stå och svalna. Ställ sedan in den i kylen under natten.
Sedan går den bra att vispa som vanlig grädde.
 
Recept på kaksmulefrosting

4 dl florsocker
125 g rumsvarmt smör
7 krossade kakor med fyllning (ex. ballerina kladdkaka)

Här vispar du med elvisp ihop florsockret och smöret. När de är en jämn och bra massa kan du sedan vända ner kaksmulorna.
 
 
När du gör tårtan så börjar du med att göra klart alla tre delarna. Sedan börjar du med att dela tårtbotten i tre delar, du delar alltså tårtan två gånger.
Ta sedan tinade eller förska jordgubbar och mossa dem med hjälp av en gaffel. När de är mossade så strör du över lite socker, det behövs inte så mycket socker här. Blanda sedan ihop sockret och jordgubbarna.
Bre sedan på understa delen av tårtbotten på jordgubbarna och över det lägg på ett lager med mjölkchokladfluff. Lägg sedan på en del till av tårtbotten och gör om samma sak.
Nu har du övre delen av tårtbotten var vilken ska läggas upp och ner som ett lock på tårtan. Bre nu på kaksmulefrostingen på tårtan, både på sidorna och ovanpå så att det blir ganska jämnt och hela tårtan är täckt.
För att forma ett hjärta klipper du ut ett hjärta i papper lägger det på tårtan och budrar sedan florsocker över.
 
// Emilia

Smulpaj

 
 
 
 
 
Hej på er.
 
Alla har nog ett recept på någon typ av paj som det gör ofta. Alltså någon typ av favorit paj. Det här är receptet som vi använder oss av i min familj. Det är inte något recept som vi har haft i vår familj innan eller något som vi använt jätte länge. Det kommer nämligen, i grunden, från Leilas bok "A pices of cake" och är verkligen jätte gott. Vi har gjort lite småändringar som vi tycker gör den godare. Innan använde jag mig av ett annat recept som bara var smör, havregryn, mjöl och strösocker men det här känns lite speciellt och riktigt gott.
 
Paj kan man ju göra med de mesta bär och frukter. På bilden här så ser ni att jag har äpplepaj, när man har det tycker jag man ska krydda med kanel och socker. Ibland har jag istället exempelvis blåbär eller hallon. Då räcker det att man tar lite socker på och även lite potatismjöl för att den inte ska bli för rinning, brukar räcka med 2 msk. Även rabbarberpaj brukar jag göra med det här recptet. Det är då viktigt att ta lite mer socker än annars på rabbarberna då de är så sura.
 
När det gäller havregryn har min familj bara fiberrika havregryn hemma och det finkar jätte bra att ha i allt man bakar! Det är den enda typen av havregryn jag använder så alla recept med havregryn här är alltså smakade med fiberrika.
 
Recept en smulpaj:
 
250 g rumsvarmt smör
1,5 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
 
Börja med att sätta ugnen på 200 C.
Rör ihop allt i en bunke och se till att det blandas ihop bra. Det lättaste här är att använda en trägaffel eller händerna.
Lägg sedam i valfria bär eller frukter i botten, och smaksätt även på valfritt sätt.
Häll sedan suldegen även frukten eller bären, och se till att det fördelas jämt.
Grädda sedan i ugnen tills den har fått färg, cirka 25 min.
 
// Emilia

Kolacupcakes och mjölkchokladcupcakes

 
 
 
Hej nu är jag hemma från en solig och varm vecka i Turkiet. Kan säga att det var väldigt gott efter att ha jobbat en massa övertid hela sommaren. Det va varmt och soligt hela veckan, och kan verkligen inte tänka mig något bättre efter den tråkiga sommaren jag fått i Sverige. På dagarna var det sola på stranden som gällde och på kvällen shopping och lite goda drinkar och mat. 
 
Nu börjar skolan imorgon och jag ska börja köra på som vanligt igen. Eller ganska som vanligt, jag kommer att jobba lite mer nu än vad jag gjort innan men ska självklart sikta in mig på plugget.
 
Det blir kanske lite mer bloggning nu när jag får lite mer tid, men vi får se. Här kommer dock lite bilder från sommaren när jag hjälpte en kompis att baka till hennes sons kalas. Vi bakade då två sorters cupcakes. Det är sorter jag redan har uppe på bloggen så ni ska få länkarna av mig sedan. Kolacupcaksen  blev lite lösa på sin frosting men blev bra ändå så är nöjd. Korten är tagna av min kompis, så tack för jag fick komma och hjälpa dig!
 
Till kolacupcaksen använde vi oss av hemagjord kolasås. Den blir mycket godare än den som man köper så kan verkligen rekommendera att man gör den själv. Även till glass är det här ett tips. Lätt att göra och mycket godare.
 
Kolacupcakes
 
Mjölkchokladcupcakes
 
Kolasås
 
// Emilia
RSS 2.0