Minichokladcupcakes

 
 
 
 
Hej här kommer lite bilder på minicupcakes med chokladsmak som jag har gjort. Som ni säkert har sett är det inget ovanligt på min blogg att det blir just den här smaken och det beror på att jag tycker att choklad är så himla gott verkligen. Det är även roligt att variera sig och ibland göra vanlig storlek på cupcaksen och att ibland göra dem i mindre storlek.
 
Receptet på dessa finns sedan innan på min blogg så här nedan får ni länken. Tänk dock på att det här receptet är till stora cupcakes så de här små behöver lite kortare tid i ugnen, annars blir de torra. Det blir självklart även fler minicupcakes än vad det blir stora, men det är lätt att tänka ut själv.
 
Recept chokladcupcakes
 
// Emilia

Bloggpaus

Pågrund av en sak som hände i veckan planerar jag nu in en bloggpaus på cirka en månad. Efter den börjar vi närma oss julen och jag hoppas att jag då återigen fått upp glädjen till att baka och blogga. Hoppas ni har det bra så länge!
 
// Emilia

Äpplemuffins med smulor

 
 
Hej här kommer ett recept som börjar passa in nu när det är höst och alla äpplen frinns i massor. De här är då lätta att göra och blir goda att äta. Jag tycker det gör väldigt mycket att man har lagret med smulor på utan det hade jag troligen inte tyckt så mycket om dessa men det höjer dem väldigt mycket. Det blir som ett litet lager smulpaj man har ovanpå.
 
Man kan självklart ha i annan frukt än äpple om det nu är så att man vill det. Men jag tycker om smaken mellan äpple och kanel vilket det är här i så tror att det är det bästa som man kan göra i det här fallet. Har dock inte prövat med någon annan smak så kanske ska ta och göra det.
 
Smuldegen som man lägger på har jag gjort så att det blir mer än vad det står i receptet bara för att jag tycker den är så himla god. Det kan man dock självklart göra helt som man vill själv. Jag skulle dock nog kunna tänka mig att ta ännu mer än vad som står här till och med. Så god tycker allts jag att den här smulsaken man har på är.
 
Recept ca 20 muffins:
 
Muffins:
 
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl stösocker
175 g smör
1,25 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk blandade kruddor, exempelvis kanel,ingefära och nejlika
1 nypa salt
 
2 äpplen delade i bitar
 
Smuldeg:
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1,25 dl farinsocker
125 g rumsvarmt smör 
1,5 tsk malen kanel
 
Börja med att sätta ugnen på 175 C.
Blanda sedan ihop socker, vaniljsocker och äggen med en elvissp så att det blir vitt och fluffigt.
Smält sedan smöret och häll sedan i mjölken här.
I en annan skål blandar ni ihop de torra ingredienserna.
Blanda fört ner mjölk och smör blandningen i äggblandningen och rör runt försiktigt med en sked. Häll sedan även i de torra ingredienserna och rör åter igen om försiktigt.
Häll sedan ner smeten i muffinsformarna och tryck i några äpplebitar så att muffinsen fyller formarna till cirka två tredjedelar med äpplena i.
Gör sedan smuldegen genom att blanda ihop allt som ska vara i den.
Häll sedan smuldegen på muffinsen och ställ sedan in plåten i ugnen.
Grädda cirka 15 min och kolla med en sticka att de är klara. De ska inte vara kladdiga.
När de är klara låt dem svalna på ett galler.
 
// Emilia
RSS 2.0