Våfflor

 
 
Hej på er. Nu kommer ett reept på våfflor som jag gjorde när det var våffeldagen. Jag vet att jag är ute jätte sent med detta men som vanligt har jag haft fullt upp. Det som dock är bra är ju att man får göra våfflor när man själv vill så det är bara för er att ställa er och grädda några idag eller kanske imon.
 
De här är klassiska våfflor tycker jag. De är även så himla mycket godare än om man köper pulver och gör våfflor på det. Jag gillar inte våfflor gjorda på pulver alls och det är heller inte så svårt eller tar så lång tid att slänga ihop sin egen blandning vilket gör att jag tycker att ni alltid ska ta och göra era egna. Det brukar även vara nyttigare med mindre konstiga ämnen i.
 
Som vanligt har jag i lite vaniljsocker i dessa likt pannkakor. Det gör att de får lite extra god smak och kan verkligen förhöja det mesta. Även i gröt kan man pröva att ha i vaniljsocker för att piffa till den och det räcker med lite.
 
Recept cirka 4 personer:
 
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl mjölk
100 g smör
 
Börja med att blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Tillsätt sedan lite mjöl i taget till smeten och vispa tills den är jämn.
Smält sedan smöret och häll i det i smeten.
Värm våffelgärnet och grädda våfflorna.
 
// Emilia

Chokladbeskvier

 
 
 
Här kommer några av de godaste små bakverk man kan göra. Jag älskar verkligen dem! De är väldigt pilliga att göra dock så man ska kanske ha lite tålamod om man ger sig in på att baka dom men orkar man det är det ett måste för de är så goda.
 
Det här är ett recept med mandelmassa som botten jag har även gjort innan med egen mandel som jag själv malt men det tar självklart lite längre tid. Jag tycker båda var riktigt goda så det får bli att variera lite för det gör det extra roligt att inte göra samma varje gång. Man kan även smaksätta med lite appelsin om man vill för det är något som ju alltid passar med choklad.
 
Recept cirka 20 beskvier:
 
Botten:
 
250 g mandelmassa
1 äggvita
 
Fyllning:
 
50 g mörk choklad
125 g rumsvart smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Cirka 150 g mörk choklad
 
Sätt ugnen på 175 C.
Riv mandelmassan fint och rör sedan ihop med äggvitan till en fin smet.
Spritsa sedan ut blandingen på ett bakplåtspapper i cirklar och platta till dem om det behövs.
Grädda i ugnen i cirka 10 min. Låt sedan svalna.
Smält chokladen i över vattenbad eller i mikron.
Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt med elvisp.
Tillsätt sedan äggulan under omrörning och efter det tillsätt även chokladen under omrörning.
Spritas smörkrämen på bottenplattorna och låt svalna.
Smält sedan den mörka chokladen.
Nu ska man doppa den sidan med smörkräm ner i chokladen. När detta är gjort på alla ställ så dom får svalna.
 
// Emilia

Chokladbollar

 
 
Nu kommer det receptende mig av mest som liten och troligen gör det även det till det receptet jag använt mig av mest under mitt liv. För finns det något som är mer lätt för ett barn att göra än chokladbollar. Det finns massa olika sätt man kan göra dessa på men jag håller mig till det jag är uppvuxen med. Jag tycker att dessa är jätte goda och enkla att göra.
 
Man kan fixa till dem på lite olika sätt:
Rulla i strössel, cocos eller pärlsocker är de vanligaste. Jag brukar köra på cocos för det tycker jag är godast men även pärlsocker tar jag någon gång. Men cocos är bäst!
Man kan även doppa dem i choklad som man smält innan man doppar dom i det andra. Det här är mycket pilligare men blir även lite extra gott och lyxigt. Välj själv mellan mjölkchoklad, vitchoklad eller mörkchoklad.
 
Recept en stor satts:
 
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
8 dl havregryn
2 msk vanlijsocker
4 msk kakao
6 msk starkt kaffe
 
Börja med att blanda ihop smöret och sockret med hjälp av en elvisp.
Häll sedan i övriga ingredienser och kör en stund till med elvispen så att allt blandas.
Rulla sedan ihop till små bollar.
Doppa i valfri dekorering och ställ sedan i i kylen.
 
// Emilia

Chokladvåfflor

 
Hej på er här kommer ett lite annorlunda recept på våfflor nämligen med choklad i. Dessa passar mer som efterrätt elelr liknande då det är så mycket grädde i dom att det inte riktigt är lunchmat. Jag tycker även att vanliga våfflor är godare än dessa, men roligt att pröva på lite olika sorter. Finns ju väldigt massa som man kan pröva och jag har hittat ivarjefall två andra som jag ska pröva som jag inte gjort än.
 
Det som va jätte gott att ha på var cream fresh blandat med florsocker. Det måste ni pröva, verkligen jätte gott! Annars ät ett tips att köra på grädde och mosade jordgubbar, hallon eller liknande för jag tycker att det passar bättre här än vad sylt gör
 
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vispgrädde
2,5 dl kallt vatten
 
Börja med att blanda ihp de torra ingredienserna i en skål.
Visspa grädden.
Häll i lite vatten och grädde åt gången i mjölblandningen. Se till att spara hälften av grädden till sist. Det är här viktigt att bara hålla i lite åt gången för att undvika klumpar.
Fyll sedan på med sista grädden på samma sätt.
Smöra våffelgärnet innan ni gräddar våfflorna och grädda dem tills de får färg.
 
// Emilia
RSS 2.0