Chokladmousse

 
Hej här kommer ett enkelinlägg på den chokladmoussen som jag brukar göra när jag gör tårta. Jag tycker att den är jätte god och det är även många andra som har sagt att de också tycker det. Den har enligt mig en perfekt chokladsmak och även en jätte bra konsitsens vilket verkligen gör den perfekt att ha till det mesta. Att äta den som de är är också jätte gott och även att ha den på cupcakes har jag prövat och även det är väldigt gott.

Jag brukar alltid använda mig av mörk choklad i receptet, vilket gör att det är det som jag har skrivit in här. Man kan självklart variera sig om man vill ha en annan typ av choklad funker det också bra. Det kan även vara gott att ha bitar av riven choklad i moussen. Man river då chokladen i grova bitar och häller i dem det sista man ör innan man ställer in den i kylen.


Recept Chokladmousse:

100 g mörkchoklad
1 msk starkt kaffe
2 äggulor
3 dl vispgrädde

Smält chokladen i ett vattenbad eller micro.
Rör sedan ner kaffet och äggulorna i chokladen, se till att blanda. Låt den här blandningen svalna.
Vispa grädden tjock och stabil men inte för hård, det kan göra att moussen blir grynig.
Vänd sedan ner hälften av chokladen i grädden och rör om försiktigt. Häll sedan ner resten av chokladblandningen och rör om försiktigt igen.
Låt den stå minst 5 timmar, dock gärna över natten.

// Emilia
RSS 2.0