Varm choklad

 
 
 
 
 
Hej per er! Här kommer något av det godaste som finns en kall dag!. Det är varm choklad, vilket är något som jag verkligen älskar. Jag är inte världens kaffemänniska om man säger så utan håller mig faktiskt hellre kvar vid den varma chokladen som man drack när man var liten. Det är dock nbågot av det godaste som finns och så himla mysigt.
 
Jag tycker att det är godast med en stor klick grädde uppe på toppen av chokladen men det är inte jätte nyttigt så det kör jag enbart på när jag vill lyxa till det. Förut kunde jag även ha på minimarshmallow, sedan jag blev vegetarian har jag dock slutat med detta eftersom det finns gelatin i dessa. För er som inte vet det kommer gelatin till största delen från grisar.
 
Tänk på att ni alltid kan unna er lite varm choklad när ni är kalla och det är en riktigt omysig och kall dag! Använder man bara lite socker är det inte så onyttigt!
 
Recept en kopp:
 
2 tsk kakao
1,5 tsk socker
0,5 tsk vailjsocker
1 tsk flytande honung
 
Mjölk
 
Börja med att blanda ihop allt i cirka en dl mjöl.
 
När du sedan hällt i allt och rört runt, sätt på det på en platta och värm upp lite.
Tillsätt sedan resten av mjölken och värm till den temperaturen du vill ha.
 
// Emilia

Fullkornsscones

 
 
 
Hej! Det är först de senaste åren som jag har börjat äta scones innan tyckte jag inte det var gott alls, men när man blir äldre lär man sig väl alltid att gilla mer saker. Dessa är med fullkorn eftersom jag annars bara äter grovt bröd tycker jag att det är godast så jag kör på det även här.
 
Tänk på att scones är som godast när man äter dem direkt så det är bäst att göra det. De går så snabbt att göra också och tycker man det blir för många gör bara halva satts som finns här. När ni ska forma dom tycker jag även det inte är så noga att de blir helt runda det är snyggare om de har liten egen form.
 
Recept cirka 15 scones:
 
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
1,5 msk bakpulver
100 g smör
4 dl filmjölk
 
Sätt ugnen på 225 C.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Smält sedan smöret och tillsätt filen till det när allt smör är smält.
Rör sedan ner vätskan i mjölblandningen med en trägaffel.
Lägg sedan ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och forma 15 bullar av degen.
Grädda sedan cirka 12 - 15 min i ugnen. 
 
// Emilia

Kladdkakemuffins med kolasås

 
 
 
Idag kör vi på riktiga kladdkake muffins. De är kanske inte så himla finna men de är sjukt goda! Med lite grädde, glass, kolasås, choklad, bär m.m. på kan man även få dem att se mycket bättre ut än vad de gör nu. Så det är bara att dekorera. Allt som passar till en vanlig kladdkaka passar även bra till dessa. Jag kör själv helst på grädde för jag tycker det är gott med något som inte är så sött till.
 
Jag har här lagt på kolasås högst upp på dem innan jag satte in dem i ugnen. Det här gör att de får en väldigt krispig och god yta där uppe och jag tycker att det verkligen är riktigt gott och bättre än att blanda i den fär man får då aldrig riktigt samma smak.
 
Till dessa har jag aluminiumformar vilket jag tycker att man måste ha till dom eftersom dom är så kladdiga. Silikonformar går också bra, men med pappersformar kan det bli lite svårt. Annars vill jag säga att INTE använda aluminiumsformar då de är mycket sämre ut miljösynpunkt!
 
Vill också påpeka att bilderna är tagna med min nya kamera :)
 
Recept cirka 15 muffins:
 
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 msk kakao
2 msk chokladpulver, typ oboy
1 nypa salt
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Kolasås
 
Sätt ugnen på 175 C.
Vispa äg, vaniljsocker och strösocker vitt och pösigt med en elvisp.
Smält sedan smöret och rör i det.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en annnan bunke.
Blanda sedan i de torra ingredienserna försiktigt med en sked i äggblandningen.
Håll i smeten i muffinsformar i aluminium till cirka två tredjedelar.
Håll på kolasåsen.
Grädda cirka18 minuter i ugnen.
 
// Emilia

Muffins och cupcakes

 
 
 
 
 
 
 
Hej nu kommer alla bilder från mitt kalas, eller inte alla men så att man ser alla olika sorters muffins och cupcakes som jag gjorde ivarjefall. Så kul är det att kunna baka så mycket olika och få ställa upp det i mitt lilla fina träd.
Det är dock som ni säkert förstår omöjligt att orka äta allt så man får ta en liten bit av varje och vi hade en hel del över efter kalaset. Lite av sakerna skickades vidare och lite har vi kvar hemma så man kan ta om man blir sugen på det.
Man kan självklart köra på olika tema men här körde jag på det jag tyckte var godast och hade liknande färger på formarna. Och lite olika typer av dekoration, tyckte det var roligast när jag gjorde det så man går väl lite på vad man tycker, eller jag gör alltid det.
 
Här har ni recepten:
 
 
 
 
// Emilia

Kladdkakemuffins

 
 
Hej på er alla som vanligt har jag massa att göra. Men när det är kallas så är det självklart också storbak som gäller för det är ju så gott med massa kalas bakverk. Som vanligt bjöd jag på middag utan kött och som vanligt var det väldigt gott!
Här kommer receptet som jag inte sedan innan har ute på bloggen. Det är på kladdkakemuffins. Som med kladdkaka i sig själv finns den en miljon olika varianter av dessa och det här är bara en, men den är god! Man kan välja om man vill lägga i chokladen i bitar eller om man smälta den först. Lat som jag är blir det mest i bitar för det går snabbast!
Som dekoration här är det fint med grädde som ska vara vispa mycket för att lättast kunna spritsas på fint tycker jag. Självklart kan man dekorera med bär och liknande också. Men grädde är verkligen gott att ha till dessa.
 
Recept cirka 12 muffins:
 
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad
 
Sätt ugnen på 175 C.
Börja med att vispa ägg, strösocker och vanlijsocker pösigt och vitt.
Smält smöret och häll i matoljan och sirapen i den.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunke.
Häll över smörblandningen och mjölblandningen försiktigt med en sked i äggblandningen.
Häll sist i den hackade chokladen.
Häll sedan i muffinsformarna till cirka två tredjedelar.
Grädda i ugnen cirka 14 minuter.
Ta ut och låt svalna.
 
// Emilia
RSS 2.0