Minidumlemuffins

 
 
 
Hej här kommer lite dumlemuffins i miniformat. Jag kan säga att det här inte är bra att försöka få i en hel dumle i dess utan det är isåfall bättre att dela en på mitten om man inte vill ha dem i ännu mindre bitar. De är som de stora riktigt goda, passar dock bättre om man bara är lite småsugen på något. Då de är så små tycker jag att minimuffins blir mer som småkakor än muffins då de inte är så mättande som vanliga muffins är, alltså muffins i vanlig storlek.
 
Det man ska tänka på här är som vanligt att minimuffins behöver kortare tid i ugnen än vad vanliga stora muffins behöver. Så tänk på det när i sätter in dem, den tiden  som står i receptet är nämligen för stora muffins och inte för de små.
 
Receptet finns här:
 
 
// Emilia

Dumlemuffins

 
 
 
Hej på er här kommer ett helt nytt recept från mig. Det var ett tag sedan kan man säga, om man inte räknar med pannkakorna då. Har inte så mycket tid att baka eller sitta här så gör hellre annat faktiskt. Så lägger ut några få saker här när jag hinner. Finns massa att gotta sig i redan skulle jag dock säga. Själv använder jag gärna bloggen som receptbok då det är så lätt att hitta här då det jag gillar mest redan finn här. Det är alltså ganska prektiskt för mig med!
 
Om det här receptet då. Det var jätte gott tycker alla som har smakat! Kolan blev jätte bra i muffinsen och det blev ganska kladdigt och gott. Perfekt om man gillar en blanding av lite allt möjligt. Jag valde att inte dela dumlen så mycket vilken man självklart kan göra om man vill. Som vanligt finns det många sätt att göra nästan samma muffins på!
 
Recept ca 15 muffins
 
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vanlijsocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
1 paket dumle

Börja med att sätta ugnen på 175 C.
Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker vit och poröst med en elvisp.
Smält smöret och ta sedan av det från platan. Tillsätt i smöret mjölken.
Blanda i en annan skål ihop de torra ingredienserna.
Blanda i smörsmeten i äggsmeten och rör runt försiktigt med en sked.
Vänd sedan försiktigt i de torra ingredienserna och blanda återigen försiktigtmed skeden.
Fyll sedan muffinsformarna med två tredjedelar smet i formarna.
Peta sedan i 1 - 2 dumlekolor i varje muffins.
Grädda cirka 15 min och kolla att de är klara med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
Låt svalna på galler.
 
// Emilia

Chokladmuffins med fyllning

 
 
 
Hej på er. Här kommer vanliga chokladmuffins med lite ovanlig fyllning. Eller det är väl snarare att jag inte brukar har fyllning överhuvud taget. Här är det fyllning med Philadelphia Marabou i. Det blev faktiskt väldigt bra och passar jätte bra ihop. Jag har innan använt den här philadelphian som frosting på cupcakes med tänkte ha den i nu också och det gick lika bra. Måste nästan säga att det till och med var lite bättre än att ha den på. den är inte helt optimal att ha som frosting. Det är då istället bättre att göra som jag gjort innan med smält choklad och vanlig philadelphia då den får bättre konsistens.
 
Hålen som jag här har fyllningen i är gjord med en speciell urgröpare som man ska ha till muffins. De ska vara ganska vanliga så de är nog lätta att hitta om ni vill ha dom. Min kommer från Ullared och fungerar jätte bra, så jag är väldigt nöjd med den. Kul att kunna göra på olika sätt.
 
Här kommer receptet på muffinsen:
 
Recept ca 14 muffins: 
2 ägg
2,5 dl strösocker
2,75 dl vetemjöl
125 g smör
1,75 dl mjök
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,75 dl kakao
 
1 paket philadelphia Marabou
 
Börja med att sätta ugnen på 175 C.
Vispa ägg och ägg och socker vit och poröst med en elvisp.
Smält smöret och ta sedan av det från platan.
Blanda i en annan skål ihop de torra ingredienserna.
Blanda i smörsmeten i äggsmeten och rör runt försiktigt med en sked.
Vänd sedan försiktigt i de torra ingredienserna och blanda återigen försiktigtmed skeden.
Fyll sedan muffinsformarna med två tredjedelar smet i formarna.
Grädda cirka 15 min och kolla att de är klara med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
Låt svalna på galler.
Gör sedan hål i muffinsen och fyll med philadelphian.
 
// Emilia
RSS 2.0