Filmjölksbröd

 
 
Hej här kommer ett nyttigt bröd som också är väldigt gott! Det här är ett av de bröden som är väldigt grova, man använder mycket grovt mjöl men också en del vetemjöl. Det går ju tyvärr inte att bara baka bröd på grova mjöl eftersom det då inte hålls ihop på samma sätt som med vetemjöl. Så tänk på det om man vill mixa lite med mjölsorterna vilket självklart går bra.
 
Det som är en nackdel med många sånna här grova bröd är att de innehåller mycket socker. Här är det i form av sirap. tycker dock att man här skulle kunna ha ännu mindre sirap i än vad jag har här och då har jag ändå minskat ner en del mot vad det stod från början. Så nästa gång blir det mindre sirap och ett äpple till. Även äpplet denna gång la jag till för det fasnns inte i grundreceptet, fruktsocker är dock det bästa sockret.
 
Recept 2 bröd:
 
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 nypa salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
1 l filmjölk
2 tsk bikarbonat
1,5 dl mörk sirap
1 finrivet äpple
 
Sätt ugnen på 175 C.
Blanda sedan ihop mjölet, salt, alla frön, russin och nötter i en bunke och se till att det blandas.
Blanda i en annan bunke ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och äpplet.
Nu ska du försiktigt blanda i mjölblandningen i filmjölken. Rör runt tills det blir en jämn smet.
Smörj sedan noga två formar på 1,5 l.
Fyll formarna med smeten.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i cirka 80 - 90 min.
Låt sedan svalna under en bakduk i 4 -6 timmar.
 
// Emilia


Kommentarer
Mamsen

Får du göra snart igen!
Kram

2012-10-04 @ 09:06:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0