Vanliga muffins





Det här är ett av de enklaste recepten som man kan göra när det gäller muffins. Det som är roligt är att man ändå kan variera det på många olika sätt. Vill du ha någon frosting på så passar det bra med de flesta, eftersom dessa muffinsen i sig inte har någon riktigt speciell smak. Man kan även variera sig med att lägga choklad, minimarshmallow, bär m.m. i dem för att få en annan smak.

När jag gjorde det här receptet var det mycket för att pröva IKEA muffinsplåten som jag köpt. Det blit mycket högre muffins än vad man är van vid. Det gjorde att de även gick lite snabbare att få klara än i en vanlig muffinsform, tiden som står här är dock för vanliga muffins. Jag har ännu inte gjort några cupcakes med den här formen men de kommer snart vill jag lova.

Recept ca 16 muffins:

225 g smör
4 ägg
2,5 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver 
2 tsk vailjsocker
Citron skal

Börja med att värma ugnen till 175 C.
Smält nu smöret i en kastrull.
Vispa sedan ägg och socker poröst med hjälp av en elvisp.
Tillsätt sedan smöret och rör lite försiktigt så att allt blandas.
Blanda i en annan bunke ihop de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggblandningen och rör om försiktigt med en sked.
Fyll muffinsformarna med två tredjedelar smet och grädda i ugnen ca 20 minuter, de ska inte vara kletiga alls när de är klara.
Låt sedan dom svalna på ett galler.

// Emilia 
Trackback
RSS 2.0