Mjölkchokladcupcakes



Här kommer ett recept med den bästa frostingen som jag vet. Jag älskar chokad och gillar inte så mycket när frostingen bli antingen för söt eller för fet. Den här passar därför mig jätte bra och den är även väldigt lätt att göra och får bra konsistens, helt enkelt en väldigt bra frosting.

Recept ca 12 cupcakes:

Muffins:

150 g smör
2 dl gräddfil
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk pakpulver
1 nypa salt

Frosting:

200 g Philadelphiaost
200 g mjölkchoklad

Börja med att sätta ugnen på 175 C.
Smält smöret och häll sedan ner gräddfilen i det smälta smöret. Låt svalna något.
Blanda sedan ägg, socker och vaniljsocker pösigt, vitt och fluffigt, med elvisp.
Häll sedan i smör- och gräddfilsblandningen och rör försiktigt om, med en sked, så det blandas.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunk. Vänd sedan ner de här i resten och smeten och rör om försiktigt med en sked.
Fyll sedan muffinsformarna med två tredjedelar smet. Och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Pröva med en potatissticka så att de inte är kladdiga.
Låt sedan muffinsen svalna på galler.
Till frostingen så smälter man chokladen över ett vattenbad eller i micron och blandar sedan ihop den med philadelphiaosten med en elvisp så att allt blandas.
Ställ sedan i kylen i ca 30 minuter så den blir lite fastare.
När muffinsen har svalnat och frostingen stelnat så kan man nu spritsa på den på muffinsen.

// Emilia


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0