Cheescake muffins





Här kommer ett recpet på små cheescake, nämligen i muffinsformat. Det kan vara bra att ha om man ska ha som fika eller liknande. De här gräddas i ugnen vilket inte alla sorters cheescakes gör. De får en ganska annan smak när man gräddar dem i ugnen mot om man inte gör det tycker jag. De får även en lite annan konsistens så man får pröva sig fram vad man gillar. Den här smeten är dock så lös så det måste gräddas i ugn och man ska även se till att ha en formarna i en muffinsplåt för att få stöd, vilket jag dock alltid tycker man ska ha för de blir mycket finare då.

På bilden har jag jordgubbar som vi har till. Jag kan dock säga att det var godast med mosade blåbär till. Även mosade hallon tycker jag var godare än jordgubbar så man kan lite se och använda sig av det som finns hemma och det är säkert olika vad man föredrar.

Recept ca 12 muffins:

135 g digestivkex
5,5 msk smör

450 g ricottaost
450 g philadelphia
2 tska vaniljsocker
3 dl florsocker
3 ägg

150 g bär

Sätt ugnen på 150 C.
Smula kexen i en matberedare och smält smöret. Häll sedan det smälta smöret över kexen och låt matberedaren gå cirka 2 minuter.
Ta sedan smulblandningen och tryck ner i botten av muffinsformarna. Låt sedan stå och stelna i kylen.
Vispa ricottaosten och philadelphian i en bunke så den blir slät och mjuk, med elvisp.
Sikta sedan ner florsockret och vaniljsockret, vispa sedan tills allt blandats med elvisp igen.
Tillsätt sedan ett ägg i taget långsamt och blanda ihop det mellan varje ägg.
Häll sedan i ostblandningen över smulbotten i dina muffinsformar. De ska nu gräddas i ugnen i ca 25 minuter.
Låt muffinsen svalna lite i plåten och sedan på galler.

När du ska servera dessa så glöm inte bären.

// Emilia
Trackback
RSS 2.0