Morotscupcake





Hej nu var det ett tag sedan jag skrev men ska baka en del i helgen så lovar att det kommer lite mer inlägg då. Har nämligen planer på att göra egen musli och sen på söndag ska jag även ha hem kompisar och ska då bjuda på frallor och cupcakes.

Det här är några cupcakes som ser ganska ovanliga ut för att vara mig. Jag gillar egentligen inte att göra massa mönster och liknande på dem. Tycker det allra snyggaste är att använda en stor stjärnsprits och bara göra med en topp. Sedan är det även snyggt att dekorera med strössel, nötter, sås, choklad, suggerpaste i olika former med mera. Jag är dock så lat att det det för det mesta inte blir några dekorationer och enbart spritsar på frostingen.

Det här reseptet är det som jag vet att min mamma tycker är det godaste av alla de cupecakes och muffins som jag gör. Jag älskar själv också morotskaka så jag tycker själv att de är jätte goda också. De är dock inte så nyttiga trots att de innehåller morötter :( men ska man äta kakor och liknande får man räkna med att de är ganska onyttiga vad man än väljer.

Det här receptet är från Leilas bok "A piece of cake".

Recept ca 16 cupcakes:

Muffins:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk ingefära
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter
100 g valnötter

Frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal från 1 lime
100 g philadelphia

Börja med att sätta ugnen på 175 C.
Vispa sedan ihop ägg och socker vitt och poröst.
Blanda i en annan bunke ihop det torra ingredienserna. Vänd sedan ner dem i äggsmeten och rör försiktigt med en sked.
Häll sedan också i oljan, morätterna och valnötterna, som du ska ha hackat, och rör igen om försiktigt tills allt har blandats.
Fyll sedan muffinsförmar men två tredjedelar smet och grädda cirka 14 min i ugnen. Känn med hjälp av en sticka om de e klara. De ska inte vara kladdiga.
Till frostingen rör du ihop alla ingredienserna med hjälp av en elvisp så att de blir jämt och krämt.
Bre eller spritsa sedan på frostingen på muffinsen.

// Emilia


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0