Jordgubbssylt

 
 
Hej jag gjorde ju blåbärssylt i våras nån gång med blåbär som var kvar från förra året. I juni så gjrode jag istället jordgubbssylt. Det var nämligen så att jag stod och jobbade i Angered en dag då de sålde billiga jordgubbar så då var jag tvungen att köpa med mig så jag kunde göra sylt på dem.
 
Jag gillar inte jordgubbssylt som man köper i affären den äter jag endast så det är riktigt nödfall. Men det är mycket godaren om man gör det själv. All sylt är mycket godare om man gör den själv tycker jag och det är även så lätt att göra själv. Bara färdigköpt syltsocker och bär, det är allt man behöver. Och om man nu inte orkar plocka själv kan man ju göra som jag gjorde nu och köpa jordgubbar. Det går även bra att göra sylten på frysta bär.
 
Så pröva detta alla, ett stort tips från mig.
 
Recept jordgubbssylt:

330 g syltsocker
1000 g jordgubbar
Ev. lite vatten
 
Börja med att dela jordgubbarna i mindre delar, så stora som du vill ha dem.
Blanda ihop jordgubbarna och sockret i en kastrull.
Låt den sedan koka upp och rör om hela tiden.
När det har kokat i fem minuter, kan man ta av kastrullen från plattan och låta sylten svalna.
Häll sedan sylten i bunkar.

// Emilia


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0