Amerikanska kokospannkakor

 
 
 
 
Hej alla läsare och jag är verkligen jätte ledsen för att jag har varit så dålig på att komma med nya inlägg när jag ser att det är folk inne och kollar på bloggen varje dag. Men har man två jobb vara ett fulltid, det andra cirka 75% så har man inte så mycket tid över. Ska även klämma in hästar och kompisar plus andra saker som jag måste göra så tyärr hinner jag inte baka något alls då.
 
Jag hade dock kompisar över förra helgen och lagade då dessa goda amerikanska pannkakorna till dem. Skillnaden i amerikanska pannkakor är ju att det är bakpulver i dem så att de får lite höjd och blir lite större. Jag brukar inte göra det så ofta för jag gillar egentligen mer vanliga pannkakor men roligt att variera sig lite också så denna gången fick det bli dessa.
 
Jag hade björnbär och grädde till och även det klassiska att ha till amerikanska pannkakor nämligen lönnsirap, vilket jag dock inte tycker är så gott. Dagen efter blev det färska hallon på. Så gott med riktiga bär som inte är sylt för omväxlings skull.
 
Receptet är från en annan matblogg som jag brukar läsa. Jag har dock valt att ta lite mindre socker än vad som står där. Tänk även på at smörja formen ordentligt när ni gräddar dem!
 
Recept 4 personer:
 
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kokos
0,5 dl socker
5 dl mjöl
2 ägg
 
Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna. Häll sedan på mjölken och äggen.
Låt gärna smeten stå lite i kylen innan ni gräddar dem, men funkar även bra att grädda direkt om man inte har så mycket tid.
Grädda i en liten stekpanna eller i en plättstekpanna. Ha alltid smör i först och smörj om pannan inför varje ny omgång.
 
// Emilia


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0