Chokladmacarons





Hej jag fortsatte att vara helt bakgalen även om påsken var över. Den här gången ville jag använda min bok om macarons som jag har fått av mamma och ännu inte hunnit pröva något ur. Och när man gör macarons får man äggulor över så då blev det att jag bakade cupcakes också. Så kan det gå!

De här var goda och smakade mycket choklad. Jag har dock tidigare gjort macarons med smörkräm i vilket jag tycker är godare så får bli att jag hittar något sånt recept tills när jag bakar nästa gång. Det finns ju massa olika recept och jag gillar att pröva nya när jag bakar.

Det som kan vara det svåraste när man bakar just macarons är att få dem fina och lika stora. Jag har ingen platta som man kan göra dem på som finns att köpa i de flesta bakaffärer. Jag ska nog dock se till att köpa en sådan nån gång framöver för det verkar vara väldigt bra. Sedan blir vissa av mina macarons som ni ser på bilden här ovanför lite snäckformade. Alltså inte hels släta på ovansidan. Det är olika olika recept som jag har gjort men har bara gjort den någon gång innan så lär mig fortfarande. Jag tycker även inte det gör något för de är fina öven som dom här.

Recept 16 macarons:

Macaronsen:

1,75 dl finmald sötmaldel
2,5 dl florsocker
2 msk kakao
2 stora äggvitor
0,5 dl strösocker

Fyllning:

100 g mörkchoklad
1,5 dl vispgrädde

Börja med att blanda malda sötmandeln, florssockret och kakaon nogrannt.
Vispa äggvitorna hårt så att det bildas toppar bland dem. Använd här en evisp.
Tillsätt sedan stegvis sockret medans ni fortsätter att vispa med elvispen och fortsätt vispa tills den blir en tjock marängsmet.
Vänd sedan ner den torra blandingen i marängsmeten, lite i taget här och blanda försiktigt om med en slickepott. Se till att allt blandas ordentligt och att det blir en fast, tjock och bra smet.
Häll sedan marängsmeten i en sprits med en rund tyll, med mellanstort hål.
Spritsa sedan runda ringar som är lika stora som femkronor, totalt ska det bli 32 stycken. Använd här en bakplåt som är klädd med bakplåtspapper.
Låt stå i rumstemperatur i 30 min.
Sätt sedan ugnen på 150 C.
Efter att de stått ute i 30 min ska de in i ugnen i ca 15 min.
Ta därefter ut dem och låt dem svalna på plåten.
När de svalnat ta försiktigt loss dem från bakplåtspappret.
Till fyllningen värmer man upp grädden och tar av den från plattan när den precis har börjat att koka. Lägg då i blockchokladen som ska vara delad i småbitar och låt detta svalna och stelna. Rör om med jämna mellanrum. När blandningen har svalnat helt ska den vara tjock.
Bre på den färdiga smeten på macaronsen och sätt ihop dem två och två.

// Emilia 


Kommentarer
Faster Lena

Dom ser jättegoda ut. Vill gärna smaka någon gång. Kram Lena

2012-04-24 @ 08:58:00


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0