Choklad- och kaffecheescake






Hej här kommer ett recept på en jättegod cheescake, som jag bakade på påskafton. Som ni ser på bilderna var det även påsktema när jag dekorerade den. Den behöver inte vara inne i ugnen utan den ska endast stå i kylen och bli kall innan man kan äta den. Jag tycker att den hade en smak av kaffe som man kunde känna. Jag dricker dock inte kaffe utan endast latte någon gång ibland och min kompis som dricker mycket kaffe som var hos mig på påsk tyckte dock inte den smakade kaffe. Så vet inte vad ni kommer tycka om ni gör den, men god var den ivarjefall.

Jag tror jag skrev på inlägget innan påsk att jag skulle baka en chokladpaj som efterrätt i helgen. Det här blev dock dess ersättare. Jag tyckte den här såg mycket roligare ut att göra plus att den var lättare att göra också. Det är bra när man har saker hemma så man har möjlighet att ändra sig om man nu får för sig det.

Man kan använda vilken typ av choklad man vill här. Jag använde dock mjölkchoklad den här gången, vilket jag också tyckte var väldigt gott. Få se om jag prövar med någon annan typ av choklad senare. Jag lät även chokladen svalna lite längre än vad man ska om man vill ha den helt slät. Så det blev en del jätte små chokladbitar i kakan. Det gjorde dock inget alls utan jag valde att inte värma upp den igen för det spelar inte så stor roll, och den blev jätte god ändå. Det viktiga är att chokladen inte stelnat igen, för då är den svår att blanda i.

Recept ca 12 personer:

Botten:

225 g digestivkex
75 g smör

Fyllning:

400 g choklad (mjölkchoklad använde jag)
1 dl brunt farinsocker
350 g Philadelphiaost
4,5 dl vispgrädde
3 msk espresso eller starkt kaffe

Börja med att smälta smöret.
Kör sedan digestivkexen och det smälta smöret i en matberedare och se till att det blandas riktigt.
Ta sedan blandnigen och tryck ut i en form med löstagbar botten med en diameter på cirka 22 cm. Låt sedan den stå i kylen cirka 30 min.
Smält sedan chokladen i vattenbad eller i micron. Och låt den svalna lite, men den får inte stå länge!
Blada sedan sockret och philadelphian med en elvisp tills de får en lite fluffig konsistens.
Vispa sedan upp grädden.
Blanda sedan ihop grädden med philadelphiablandningen, så att det blandas riktigt. Blanda försiktigt hela tiden!
Blanda sedan ihop kaffet och den smälta chokladen och vänd i den här i gräddblandningen, försiktigt.
Lägg sedan gräddblandingen ovanpå digestivbotten och låt stå i kylen minst tre timmar innan ni äter den.

// Emilia


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0